Kopūsto lapai suplėšomi rankomis. Persimonai supjaustomi kubeliais (be žievelių). Konservuoti ananasų žiedai taip pat supjaustomi kubeliais. Krevetės susmulkinamos. Salieras sutarkuojamas. Viskas sumaišoma viename dubenyje su petražolėmis, krapais, apšlakstoma alyvuogių aliejumi, ananasų bei citrinų sultimis, pagardinama druska bei pipirais ir išmaišoma. Salotos patiekiamos sudėtos į taures, kurių kraštelius dar galima pašlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti druska. Skanaus.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
300 gramų ananasų (konservuoti)
2 vienetai persimonų
šiek tiek krapų (smulkinti)
šiek tiek petražolių (smulkintos)
120 gramų salierų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
200 gramų krevečių be kevalo (virtos)
šiek tiek druskos
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
1/3 vieneto kininių kopūstų
2 valgomieji šaukštai ananasų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto lapai suplėšomi rankomis. Persimonai supjaustomi kubeliais (be žievelių). Konservuoti ananasų žiedai taip pat supjaustomi kubeliais. Krevetės susmulkinamos. Salieras sutarkuojamas. Viskas sumaišoma viename dubenyje su petražolėmis, krapais, apšlakstoma alyvuogių aliejumi, ananasų bei citrinų sultimis, pagardinama druska bei pipirais ir išmaišoma. Salotos patiekiamos sudėtos į taures, kurių kraštelius dar galima pašlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti druska. Skanaus.