Nupjaustykite baltos forminės duonos riekelių pluteles, paskrudinkite riekeles ir užpilkite jas sultiniu, kad apsemtų. Smulkiai (arba kaip Jums skaniau) supjaustykite pievagrybius. Ištirpinkite puode sviestą, suberkite grybus ir maišydami troškinkite tol, kol išsiskirs sultys. Išsiskyrus sultims sudėkite muskatą, susmulkintas petražoles ir dar keletą minučių patroškinkite. Iš sultinio išimkite baltos duonos riekeles, susmulkinkite jas į smulkius gabaliukus, dėkite į pievagrybius ir gerai išmaišykite (riekelės turėtų ištirpti pievagrybių masėje ir nelikti stambių duonos gabaliukų). Tuomet supilkite į tą patį puodą sultinį, viską užvirkite ir pavirkite dar apie 15 minučių. Pavirus supilkite grietinėlę ir maišant dar pavirkite apie 6 minutes. Baigus virti sudėkite į sriubą susmulkintus krapus. Patiekite dar karštą. Skanaus.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja krapų
1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
1 sauja petražolių
4 vienetai forminės duonos (riekės)
450 gramų pievagrybių
120 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 litras sultinio (vištienos)
3 saujos grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nupjaustykite baltos forminės duonos riekelių pluteles, paskrudinkite riekeles ir užpilkite jas sultiniu, kad apsemtų. Smulkiai (arba kaip Jums skaniau) supjaustykite pievagrybius. Ištirpinkite puode sviestą, suberkite grybus ir maišydami troškinkite tol, kol išsiskirs sultys. Išsiskyrus sultims sudėkite muskatą, susmulkintas petražoles ir dar keletą minučių patroškinkite. Iš sultinio išimkite baltos duonos riekeles, susmulkinkite jas į smulkius gabaliukus, dėkite į pievagrybius ir gerai išmaišykite (riekelės turėtų ištirpti pievagrybių masėje ir nelikti stambių duonos gabaliukų). Tuomet supilkite į tą patį puodą sultinį, viską užvirkite ir pavirkite dar apie 15 minučių. Pavirus supilkite grietinėlę ir maišant dar pavirkite apie 6 minutes. Baigus virti sudėkite į sriubą susmulkintus krapus. Patiekite dar karštą. Skanaus.