Visas daržoves bei pievagrybius gerai nuplaukite ir susmulkinkite. Dėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite lauro lapelius, pipirus, pomidorų padažą, grietinę ir atvėsinkit. Pertinkit viską blenderiu ir dar kartą pašildykit. Grietinę galima dėti ir vėliau, prieš patiekiant. Tinka pagardinti žalumynais gardintu sviestu. Ši sriuba tinka vegetarams, ar besilaikantiems dietos, taip pat nesunkus maistas vakare, ar mažiems vaikams.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
4 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai morkų
2 vienetai paprikų (raudonoji)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
5 vienetai pievagrybių (didieji)
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai grietinės
2.5 litro sultinio
0.5 vieneto brokolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visas daržoves bei pievagrybius gerai nuplaukite ir susmulkinkite. Dėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite lauro lapelius, pipirus, pomidorų padažą, grietinę ir atvėsinkit. Pertinkit viską blenderiu ir dar kartą pašildykit. Grietinę galima dėti ir vėliau, prieš patiekiant. Tinka pagardinti žalumynais gardintu sviestu. Ši sriuba tinka vegetarams, ar besilaikantiems dietos, taip pat nesunkus maistas vakare, ar mažiems vaikams.