REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Perlines kruopas virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės (svarbu jų nepervirti).
Galima kruopas pamerkti iš vakaro, tuomet virti reikės trumpiau. - Kol kruopos verda, nuskusti ir riekelėmis supjaustyti morkas, užpilti nedideliu kiekiu vandens ir virti, kol suminkštės.
Išvirusias morkas nusunkti.
Vandens neišpilti, pasilikti, jo gali prireikti morkų tyrei. - Morkas sutrinti trintuve.
- Reguliuojant tyrės konsistenciją, pamažu įpilti ir šiek tiek vandens, kuriame jos virė.
Grybus nukošti ir smulkiai supjaustyti. - Petražoles gerai susmulkinti.
Įkaitinti keptuvę, įdėti šiek tiek sviesto ir kelias minutes pakepinti grybus. - Suberti petražoles, pamaišyti ir nukelti keptuvę nuo ugnies.
Keptuvės turinį suversti į morkų tyrę ir dar kartą viską sutrinti iki vientisos masės. Paskaninti druska.
Sumaišyti išvirusias, nusunktas perlines kruopas su morkų tyre. - Užtarkuoti kietojo sūrio.
Skanaus!
REKLAMA