Pagal nurodymus išverdame makaronus, perkošiame ir paliekame uždengtame puode, kol ruošime padažą. Svieste pakepiname susmulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Po kelių minučių sumetame susmulkintą papriką. Sviesto turėtų būti pakankamai, kad viskas neperkeptų, o pasitroškintų. Apkepus supilape pomidorų padažą, grietinę, pagal skonį beriame prieskonius. Labai tinka kepsniams skirti Santa Maria prieskoniai, bet galima dėti bet kokius mėgstamus. Kartais pamaišydami patroškiname dar 7 min ir sudedame virtus Penne makaronus. Išmaišome ir dar kelioms minutėms nenuimame nuo ugnies, kad atvėsę makaronai sušiltų. Prieš patiekiant galima apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu bei citrinpipiriais. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 vienetas paprikų (žalioji)
1 vienetas svogūnų (nedidelis)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
250 gramų makaronų (Penne)
5 vienetai pievagrybių (didieji)
šiek tiek sviesto (kepimui)
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagal nurodymus išverdame makaronus, perkošiame ir paliekame uždengtame puode, kol ruošime padažą. Svieste pakepiname susmulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Po kelių minučių sumetame susmulkintą papriką. Sviesto turėtų būti pakankamai, kad viskas neperkeptų, o pasitroškintų. Apkepus supilape pomidorų padažą, grietinę, pagal skonį beriame prieskonius. Labai tinka kepsniams skirti Santa Maria prieskoniai, bet galima dėti bet kokius mėgstamus. Kartais pamaišydami patroškiname dar 7 min ir sudedame virtus Penne makaronus. Išmaišome ir dar kelioms minutėms nenuimame nuo ugnies, kad atvėsę makaronai sušiltų. Prieš patiekiant galima apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu bei citrinpipiriais. Skanaus.