REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kai baltymai bus stangūs palaipsniui suberkite cukrų. Plakite taip ilgai, kol tarp pirštų nesijaus cukraus kristalų. Baigiant plakti suberkite krakmolą bei actą.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai išklokite baltymus ant popieriaus, maždaug į 20 -22 cm. skersmens apskritimą (jei norite, kad morengas būtų traškesnis ir sausesnis, o ne zefyrinis, baltymus paskleiskite didesnio skersmens apskritimu 26-28 cm), lengvai išlyginkite paviršių, kad nebūtų kauburėlio. Dėkite į įkaitintą iki 170 °C temp. orkaitę 5-8 minutėms, po to sumažinkite temperatūrą iki 130°C apie 40-50 min. po to praverkite orkaitės dureles ir džiovinkite morengą dar apie 10-20 min. Morengo paviršius turi būti sausas, o vidus lipnus.
- Grietinėlę išplakite iki standumo, tumet atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį bei natūralų jogurtą, cukraus dėkite po šaukštą vis paragaudamos, kol jūsų skoniui saldumo pakaks.
- Ant atvėsusio morengo užtepkite kremą, ant viršaus dėliokite mėgiamus vaisius ar uogas.
REKLAMA