2 vienetai citrinų (iš vienos sultis išspausti ir žievele nutarkuoti, o kita supjaustyti)
600 gramų cukraus
šiek tiek mėtų (pundelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėtos lapelius susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome, arba galima tiesiog su mėsmale smulkiai sumalt, tada nereikia daug kramtyt, ypač jei senas žmogus, ar mažas vaikas valgo. Nutarkuojame citrinos žievelę, ir išspaudžiamae sultis, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.
Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve. Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje. Labai skani uogienė, o ypač turėtų patikti tiems kurie labai mėgsta agurkus su cukrumi, ar medumi.
Skanaus!
Autorius: Salomeja
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agurkų
2 vienetai citrinų (iš vienos sultis išspausti ir žievele nutarkuoti, o kita supjaustyti)
600 gramų cukraus
šiek tiek mėtų (pundelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėtos lapelius susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome, arba galima tiesiog su mėsmale smulkiai sumalt, tada nereikia daug kramtyt, ypač jei senas žmogus, ar mažas vaikas valgo. Nutarkuojame citrinos žievelę, ir išspaudžiamae sultis, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.
Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.
Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve. Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje. Labai skani uogienė, o ypač turėtų patikti tiems kurie labai mėgsta agurkus su cukrumi, ar medumi.