INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių (košė)
- 50 gramų graikinių riešutų
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų jautienos (širdis)
- 100 gramų džiūvesėlių
- 50 gramų baltojo vyno (sausas)
- 50 gramų sviesto
- 500 gramų sultinio
- šiek tiek prieskonių (Provanso žolelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 500g sultinyje su 50g balto sauso vyno, morka, svogūnu, gabalėliu saliero gumbo ir žiupsneliu Provanso žolelių išvirti jaučio širdį (500g) ir supjaustyti plonais griežinėliais. Į 20g sviesto pateptą apkepo formą dėti 500g ką tik pagamintos bulvių košės, ant jos sudėlioti virtos jaučio širdies griežinėlius, ant jų vėl tiek pat bulvių košės, gražiai išlyginti. 100g maltų džiūvėsėlių išmaišyti su 50g smulkintais graikiniais riešutais ir užbarstyti ant apkepo, ant viršaus išdėlioti 50g sviesto gabalėlių ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai parus viršus. Patiekti su tirpintu sviestu.
Autorius: Vincentas Sakas