šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai (skardai patepti))
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Į tarkius dėkite varškę, pasūdykite ir gerai išminkykite, kad išeitų vientisa masė. Iš jos formuokite kiaušinio dydžio bandeles, dėkite į riebalais suteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių. Karščiui atspariame inde ištirpinkite sviestą, sukrėskite grietinę. Į šį padažą dėkite iškeptas bandeles, uždenkite, indą statykite į orkaitę ir patroškinkite 10-15 minučių, kad bandelės prisigertų padažo. Tiekite karštas. Skanaus.
Autorius: Vikusė
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
400 gramų varškės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai (skardai patepti))
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Į tarkius dėkite varškę, pasūdykite ir gerai išminkykite, kad išeitų vientisa masė. Iš jos formuokite kiaušinio dydžio bandeles, dėkite į riebalais suteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių. Karščiui atspariame inde ištirpinkite sviestą, sukrėskite grietinę. Į šį padažą dėkite iškeptas bandeles, uždenkite, indą statykite į orkaitę ir patroškinkite 10-15 minučių, kad bandelės prisigertų padažo. Tiekite karštas. Skanaus.