Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.
Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!
Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps. Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.
Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės. Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.
Skanaus Jums ir Jūsų svečiui !
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aviečių (arba braškių, žemuogių)
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
0.5 vieneto vanilės (lazdelė)
250 mililitrų jogurto (natūralus)
250 mililitrų grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.
Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!
Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps. Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.
Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės. Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.