Triušis supjaustomas mažesniais gabalėliais ir apkepamas keptuvėje su aliejumi, kol įgauna auksinį atspalvį. Askaloniniai česnakai, svogūnai, morkos ir česnakai nulupami. Morkos supjaustomos storesniais šiaudeliais. Kepimo indas patepamas sviestu, sudedama triušiena, daržovės, prieskoninės žolelės, laro lapeliai, medus ir viskas apibarstome druska bei pipirais. Sudedami citrinų ketvirčiai ir supilamas vynas. Uždengiamas dangtis ir troškinama apie 1 val. 190 laipsnių temperatūroje. Patiekiama su makaronais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
3 česnakų
3 vienetai česnakų (askaloniniai)
4 vienetai čiobrelių (šakelės)
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 arbatinis šaukštelis medaus
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai šalavijų (šakelės)
3 kilogramai triušienos
500 mililitrų baltojo vyno (sausas)
0.5 valgomojo šaukšto druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
50 gramų sviesto
šiek tiek baltųjų pipirų (šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Triušis supjaustomas mažesniais gabalėliais ir apkepamas keptuvėje su aliejumi, kol įgauna auksinį atspalvį. Askaloniniai česnakai, svogūnai, morkos ir česnakai nulupami. Morkos supjaustomos storesniais šiaudeliais. Kepimo indas patepamas sviestu, sudedama triušiena, daržovės, prieskoninės žolelės, laro lapeliai, medus ir viskas apibarstome druska bei pipirais. Sudedami citrinų ketvirčiai ir supilamas vynas. Uždengiamas dangtis ir troškinama apie 1 val. 190 laipsnių temperatūroje. Patiekiama su makaronais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.