INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus (rudasis)
- 2 vienetai česnakų (laiškų stiebelių)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai mairūnų (šviežias ar raudonėlio lapelių)
- 1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkiai sukapotas)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 30 mililitrų baltojo vyno (sausas)
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
- 1 sauja grybų (miško)
- 1 vienetas sūris (Kamemberto sūrio ritinėlis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros. Išpakuoti sūrį, jį paguldyti ant lengvai alyvuogių aliejumi patepto kepimo popieriaus lapo. Lapo kraštus užlankstyti ir surišti vielute ar virvute. Sūrį orkaitėje kepti apie 8 minutes. Kol sūris kepa, įkaitinti mažą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sviestu. Į keptuvę dėti svogūną ir grybus, įberti druskos, pipirų, rudojo cukraus, viską lengvai apkepinti. Kai grybai lengvai apkepa, supilti vyną, sumažinti temperatūrą ir pakepti dar keletą minučių. Žoleles susmulkinti ir suberti į grybus. Kamembertui iškepus, nukirpti vielutę ar virvutę, atlankstyti popieriaus kraštus ir ant sūrio viršaus sudėti karštus grybus.Patiekti su mėgstama duona ir valgyti kamembertą bei grybus tepant ir dedant ant duonos riekelės. Skanaus!
Išmokite prancūziškų patiekalų gaminimo paslapčių Čiop Čiop Prancūzijos virtuvės kursuose spalio 27 d. http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-39
Daugiau apie Čiop Čiop organizuojamus virtuvės mokymus skaitykite http://www.ciopciop.lt
Sekite mūsų naujienas Čiop Čiop Facebook puslapyje http://www.facebook.com/pages/%C4%8Ciop-%C4%8Ciop/173680336006482
Autorius: Čiop Čiop kursai