Baltos duonos riekelę užmerkiame su vandeniu arba pienu. Morką sutarkuojame, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pakepintas daržoves sumaišome su jautienos faršu, nusunkta balta duona, 1kiaušiniu, susmulkintu česnaku, petražolėmis, druska, pipirais, jautienos prieskoniais bei muskatu. Gautą masę padaliname į dvi dalis ir viena dalimi išklojame aliejumi pateptą kepimo skardą. Ant viršaus sudedame kietai virtų kiaušinių riekeles ir viską užklojame likusiu faršu. Kepame apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekiame supjaustytą mažesniais gabalėliais. Galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį. Skanaus!
Autorius: Jadvyga
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
1 vienetas batono (riekė)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (jautienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltos duonos riekelę užmerkiame su vandeniu arba pienu. Morką sutarkuojame, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pakepintas daržoves sumaišome su jautienos faršu, nusunkta balta duona, 1kiaušiniu, susmulkintu česnaku, petražolėmis, druska, pipirais, jautienos prieskoniais bei muskatu. Gautą masę padaliname į dvi dalis ir viena dalimi išklojame aliejumi pateptą kepimo skardą. Ant viršaus sudedame kietai virtų kiaušinių riekeles ir viską užklojame likusiu faršu. Kepame apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekiame supjaustytą mažesniais gabalėliais. Galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį. Skanaus!