Sumaišyti 100 g sviesto su druska, pipirais, kmynais bei paukštienos prieskoniais ir gerai įtrinti kalakutą. Palikti kalakutą bent 5 val. pasimarinuoti. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir pakepinti susmulkintą svogūną, česnaką bei rozmarino šakeles. Tuomet sudėti kubeliais supjaustytą kumpį, bei baltą duoną ir maišant pakepinti apie 5 min. Kiaušinius išplakti su pienu bei vandenyje ištirpintu sultinio kubeliu. Kiaušinių plakinį sumaišyti su pakepintu kumpiu, svogūnu, česnaku bei duona ir mase įdaryti išmarinuotą kalakutą. Kepti apie 2,5 valandų 200 laipsnių temperatūroje, uždengus folija. Tuomet nuimti foliją ir kepti dar apie 2-2,5 valandas 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Ona
INGREDIENTAI:
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kmynų
4 vienetai rozmarino (šakelės)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kalakutienos
4 vienetai kiaušinių
5 vienetai batono (riekės)
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
1 vienetas sultinio (daržovių, kubelis)
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
130 gramų kumpio (karšto rūkymo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti 100 g sviesto su druska, pipirais, kmynais bei paukštienos prieskoniais ir gerai įtrinti kalakutą. Palikti kalakutą bent 5 val. pasimarinuoti. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir pakepinti susmulkintą svogūną, česnaką bei rozmarino šakeles. Tuomet sudėti kubeliais supjaustytą kumpį, bei baltą duoną ir maišant pakepinti apie 5 min. Kiaušinius išplakti su pienu bei vandenyje ištirpintu sultinio kubeliu. Kiaušinių plakinį sumaišyti su pakepintu kumpiu, svogūnu, česnaku bei duona ir mase įdaryti išmarinuotą kalakutą. Kepti apie 2,5 valandų 200 laipsnių temperatūroje, uždengus folija. Tuomet nuimti foliją ir kepti dar apie 2-2,5 valandas 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.