Pirmiausia paimkite dubenį ir jame sumaišykite paukštienos prieskonius, garstyčias bei medų ir šia tyre aptepkite vištienos kulšeles. Svogūnus supjaustykite į 6-8 skilteles. Šviežias slyvas nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sumaišykite džiovintas slyvas, šviežias slyvas ir svogūnus su aliejumi bei čiobreliais. Vištienos kulšeles (odelėmis į viršų) sudėkite į kepimo indą, o ant jos ir aplink ją išdėliokite svogūnus bei šviežias ir džiovintas slyvas. Ant viršaus retais tarpais išdėliokite sviesto gabalėlius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Autorius: Tatjana
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
3 valgomieji šaukštai medaus
3 valgomieji šaukštai garstyčių
3 saujos slyvų (džiovintos)
5 vienetai slyvų (šviežios)
2 vienetai svogūnų (raudonieji)
1 valgomasis šaukštas aliejaus
20 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (paukštienos)
4 vienetai vištienos kulšelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia paimkite dubenį ir jame sumaišykite paukštienos prieskonius, garstyčias bei medų ir šia tyre aptepkite vištienos kulšeles. Svogūnus supjaustykite į 6-8 skilteles. Šviežias slyvas nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sumaišykite džiovintas slyvas, šviežias slyvas ir svogūnus su aliejumi bei čiobreliais. Vištienos kulšeles (odelėmis į viršų) sudėkite į kepimo indą, o ant jos ir aplink ją išdėliokite svogūnus bei šviežias ir džiovintas slyvas. Ant viršaus retais tarpais išdėliokite sviesto gabalėlius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.