Išminkome tešlą, iš tam skirtų produktų, ir paliekame apie 2-3 valandas šaltoje vietoje. Obuolius išvalome, supjaustome skiltelėmis, apibarstome cinamonu ir cukrumi, išmaišome. Išėmę tešlą, ją padaliname i dvi dalis. Imame vieną dalį ir iškočiojame ant gauto "blyno" užbarstome obuolių, tuomet susukame kaip vyniotinį, kraštus užlenkiame, kad kepant neišbėgtų sultys. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Tą patį padarome ir su antru tešlos gabalėliu. Abu vyniotinius dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame 200-180 temperatūroje apie 30 min. labai skanu :) o kam truks saldumo, galite siek tiek cukraus įdėti i tešlą.
Autorius: Darija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
600 gramų obuolių
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išminkome tešlą, iš tam skirtų produktų, ir paliekame apie 2-3 valandas šaltoje vietoje. Obuolius išvalome, supjaustome skiltelėmis, apibarstome cinamonu ir cukrumi, išmaišome. Išėmę tešlą, ją padaliname i dvi dalis. Imame vieną dalį ir iškočiojame ant gauto "blyno" užbarstome obuolių, tuomet susukame kaip vyniotinį, kraštus užlenkiame, kad kepant neišbėgtų sultys. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Tą patį padarome ir su antru tešlos gabalėliu. Abu vyniotinius dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame 200-180 temperatūroje apie 30 min. labai skanu :) o kam truks saldumo, galite siek tiek cukraus įdėti i tešlą.