Margariną „Vilnius“ kepiniams sušaldome kameroje ir sutarkuojame per stambia tarką. Pilame cukrų ir miltus bei rankomis atsargiai viską sumaišome, kad gautųsi tolygūs trupinėliai. 2/3 tešlos (trupinių) supilame į skardą (išteptą margarinu) ir suspaudžiame. Ant jos dedame tarkuotus obuolius, paskanintus cukrumi ir cinamonu (pagal skonį), o ant viršaus užbarstyome likusius trupinius. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 40-50 min. (kol gražiai paruduos paviršius). Patiekti karštą su ledais (labiausiai tinka vaniliniai ir šokoladiniai). Greita ir be proto skanu!
Autorius: Konstancija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė cukraus
1 vienetas margarino ("Vilnius", pakeliais)
7/10 kilogramo obuolių
3 stiklinės kvietinių miltų
4 vienetai ledų (rutuliukai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną „Vilnius“ kepiniams sušaldome kameroje ir sutarkuojame per stambia tarką. Pilame cukrų ir miltus bei rankomis atsargiai viską sumaišome, kad gautųsi tolygūs trupinėliai. 2/3 tešlos (trupinių) supilame į skardą (išteptą margarinu) ir suspaudžiame. Ant jos dedame tarkuotus obuolius, paskanintus cukrumi ir cinamonu (pagal skonį), o ant viršaus užbarstyome likusius trupinius. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 40-50 min. (kol gražiai paruduos paviršius). Patiekti karštą su ledais (labiausiai tinka vaniliniai ir šokoladiniai). Greita ir be proto skanu!