INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek muskato (maltas)
- 4 vienetai obuolių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išmaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Į dėti 3 šaukštus sviesto ir kepojant peiliu sumaišyti su miltais. Jei reikia, galima įpilti truputį šalto vandens. Suminkytą tešlą 30 minučių padėti į šaldytuvą.
Obuolius nuskusti, perpjauti per pusę, išimti viduriukus ir supjaustyti skiltelėmis.
Tešlą padalinti į du nevienodo dydžio gabalus. Iškočioti didesnįjį, įdėti į pateptą aliejumi kepimo formą, užlenkti į viršų kraštukus. Į vidų sluoksniu sudėti supjaustytus obuolius, pabarstyti juos cukrumi, cinamonu, muskatu. Išdėlioti likusį sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais.
Iš likusios tešlos iškočioti formos dydžio lakštą, užkloti jį ant obuolių, gerai suspaudžiant tešlos kraštelius. Viršų subadyti šakute. Įkišti į įkaitintą orkaitę.
Prie obuolių galima pridėti razinų, džiovintų vaisių gabaliukų, dėl spalvos - šafrano.
REKLAMA