Obuoliai nulupami, iškepami 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, užpilami vandeniu ir, jam užvirus, pertrinami pro sietelį. Ataušinta obuolių masė sumaišoma su cukrumi, kiaušinių baltymais, išbrinkinta bei ištirpinta želatina ir plakama, kol masė virsta standžiomis putomis. Jeigu išplakti putėsiai tiekiami iš karto, želatinos į masę galima nedėti. Skanaus.
Autorius: Vilė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
0.5 kilogramo obuolių
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
2 stiklinės vandens
1 valgomasis šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuoliai nulupami, iškepami 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, užpilami vandeniu ir, jam užvirus, pertrinami pro sietelį. Ataušinta obuolių masė sumaišoma su cukrumi, kiaušinių baltymais, išbrinkinta bei ištirpinta želatina ir plakama, kol masė virsta standžiomis putomis. Jeigu išplakti putėsiai tiekiami iš karto, želatinos į masę galima nedėti. Skanaus.