Nuluptus obuolius supjaustyti ir apkepti svieste, kol taps auksinės spalvos (apie 4-5 min.). Tešlai sumaišyti kiaušinius su kondensuotu pienu, miltais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlos masę reikia įdėti ir kepimo miltelių arba sodos šaukštelio. Tešla turi būti tąsi. Apkeptus, pravėsusius obuolius įmaišyti į tešlą ir viską sudėti į kepimo formą. Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tikrai labai skanus, šlapias ir aromatingas obuolių pyragas! Ir greitai bei lengvai pagaminamas! Skanaus!
Autorius: Odeta
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno (sutirštintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus obuolius supjaustyti ir apkepti svieste, kol taps auksinės spalvos (apie 4-5 min.). Tešlai sumaišyti kiaušinius su kondensuotu pienu, miltais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlos masę reikia įdėti ir kepimo miltelių arba sodos šaukštelio. Tešla turi būti tąsi. Apkeptus, pravėsusius obuolius įmaišyti į tešlą ir viską sudėti į kepimo formą. Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tikrai labai skanus, šlapias ir aromatingas obuolių pyragas! Ir greitai bei lengvai pagaminamas! Skanaus!