• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 15 vienetų sausainių
  • 50 gramų sviesto (arba margarinas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmajam įdaro sluoksniui:
    4 rūgštūs obuoliai
    4 šaukštai cukraus
    1 šaukštas cinamono
    25 g sviesto arba margarino

    Antrajam įdaro sluoksniui:
    250 g varškės
    250 g grietinėlės
    2 šaukštų cukraus pudros
    1 šaukštelio vanilinio cukraus

    Papuošimui:
    150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos

    Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
    Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
    Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
    Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.

Autorius: Daina

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 15 vienetų sausainių
  • 50 gramų sviesto (arba margarinas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmajam įdaro sluoksniui:
    4 rūgštūs obuoliai
    4 šaukštai cukraus
    1 šaukštas cinamono
    25 g sviesto arba margarino

    Antrajam įdaro sluoksniui:
    250 g varškės
    250 g grietinėlės
    2 šaukštų cukraus pudros
    1 šaukštelio vanilinio cukraus

    Papuošimui:
    150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos

    Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
    Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
    Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
    Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.

Autorius: Daina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų