Pirmajam įdaro sluoksniui: 4 rūgštūs obuoliai 4 šaukštai cukraus 1 šaukštas cinamono 25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui: 250 g varškės 250 g grietinėlės 2 šaukštų cukraus pudros 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui: 150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
15 vienetų sausainių
50 gramų sviesto (arba margarinas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmajam įdaro sluoksniui: 4 rūgštūs obuoliai 4 šaukštai cukraus 1 šaukštas cinamono 25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui: 250 g varškės 250 g grietinėlės 2 šaukštų cukraus pudros 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui: 150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.