INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 150 gramų cukraus
- 0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
- 1 vienetas obuolių (didelis, rūgštus)
- 2 vienetai kiaušinių (dideli)
- 355 gramai kvietinių miltų
- 120 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
350 g miltų sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
110 g minkšto sviesto išsukti su cukrumi.
Vieną po kito įmušti kiaušinius.
Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišius (tik nepermaišyti) įmaišyti obuolius.
Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (rudąjį cukrų, cinamoną ir vieną šaukštą miltų) išmaišyti.
Įdėti vieną šaukštą sviesto ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir
gausis trupiniai.
Dėti tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginti ir padengti cukraus
trupinukais.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Autorius: http://forelle.blogas.lt