Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, pieną ir miltus. Baltymus išplakite iki putų. Tuomet atsargiai įmaišykite į tešlą. Kad baltymai geriau plaktųsi, įberkite žiupsnelį druskos. Išpjaukite specialiu peiliu obuolių šerdis. Supjaustykite obuolius 6-7 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Merkite obuolių griežinėlius į tešlą ir kepkite, kol abi pusės gražiai pagels. Skanaus :)
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
šiek tiek aliejaus
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, pieną ir miltus. Baltymus išplakite iki putų. Tuomet atsargiai įmaišykite į tešlą. Kad baltymai geriau plaktųsi, įberkite žiupsnelį druskos. Išpjaukite specialiu peiliu obuolių šerdis. Supjaustykite obuolius 6-7 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Merkite obuolių griežinėlius į tešlą ir kepkite, kol abi pusės gražiai pagels. Skanaus :)