• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 4 vienetai obuolių (rūgštoki)
  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 8 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplautus ir nuluptus oubolius, pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir gerai išmaišykite.
    Iš likusių ingredientų ruošiama tešla.
    Miltus išsijokite į dubenį. Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją. 15 min. palikite pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus. Keptuvėje su išgaubtu dugnu arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart virkite 2-3 min,. kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite. Pasiruoškite dubenį su lediniu vandeniu. Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame nuolat maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų. Vos tik cukrus išsilydys ir pasidarys šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius. Užbarstykite sezanų sėklas, greitai išmaišykite, kad visi obuolių gabaliukai apsitrauktų karamele. Išdėliokite ant lėKikštės. Susėdus prie stalo, obuolių gabalėlius, pasmeigtus pagaliuku, reikia panardinti į vandenį ir valgyti.
    Šio deserto paslaptis: obuolius reikia vienai dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelės sluoksnis sukietėtų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų