1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir jame apvoliokite stambiai supjaustytus nugarinės gabalus. Sandariai uždarykite indą, jog geriau išsimarinuotų. Geriausia laikyti per nakt. Jei neturite laiko pakaks ir 3 valandų (įviniokite į spec. popierių ar foliją, kad geriau išsimarinuotų).
2. Kepti orkaitėje arba grilyje. Grilyje kepame ant kaitrios ugnies apie 3 minutes iš kiekvienos pusės. Orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3. Iškepus kepsnius keliolikai minučių padėkite šaltai, kad išsiskirtų daugiau sulčių. Nebijokite šaltų valgyti neteks :).
4. Patiekti su mėgiamomis salotomis, daržovėmis ar kuo kitu :).
Skanaus!
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
2 česnakų (malti)
0.5 valgomojo šaukšto medaus
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1/4 stiklinės acto (raudonojo vyno)
500 gramų kiaulės nugarinės (gabaliukas)
1/4 stiklinės vorčesterio padažo
2 valgomieji šaukštai raudonėlių (švieži, kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir jame apvoliokite stambiai supjaustytus nugarinės gabalus. Sandariai uždarykite indą, jog geriau išsimarinuotų. Geriausia laikyti per nakt. Jei neturite laiko pakaks ir 3 valandų (įviniokite į spec. popierių ar foliją, kad geriau išsimarinuotų).
2. Kepti orkaitėje arba grilyje. Grilyje kepame ant kaitrios ugnies apie 3 minutes iš kiekvienos pusės. Orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3. Iškepus kepsnius keliolikai minučių padėkite šaltai, kad išsiskirtų daugiau sulčių. Nebijokite šaltų valgyti neteks :).
4. Patiekti su mėgiamomis salotomis, daržovėmis ar kuo kitu :).