Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai aštrūs, o pasiflora dar prideda ir stiprios rūgštelės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 130 gramų miltai
- 100 mililitrų pieno
- 80 gramų juodojo šokolado
- 70 gramų cukraus
- 1 vienetas pasiflora
- 1 vienetas kiaušinis
- 30 gramų kakavos
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- 2 žiupsneliai druskos
- Kremui:
- 250 gramų cukraus (miltelinis)
- 120 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 0.5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- 0.5 arbatinio šaukštelio maltas cinamonas
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti. Šokoladą sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.
- Cukrų išplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.
- Abi mases sumaišyti ir gerai išmaišyti, kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.
- Dėti tešlos į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų.
- Kepti 25 min. įkaitintoje iki 180C temperatūros orkaitėje.
- Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika (0,5 a. š.), vanilės ekstraktu, pienu (1 v. š.) ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų.
REKLAMA