1. Dideliame inde sudedame faršą, įmušame kiaušinius, išspaudžiame česnako skilteles, dedame pagal skonį prieskonius ir viską gerai išmaišome.
2. Susipjaustome kūbeliais pievagrybius ir svogūną, susitarkuojame morką ir viską beriame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, masę pagardiname druska ir pipirais. Viską pakepiname.
3. Imame pailgą kepimo formą ir dugną paklojame maždaug 3 cm storio faršo sluoksniu.
4. Supilame pakepintas daržoves ir tolygiai paskirstome antrą sluoksnį.
5. Likusį faršą dedame ant viršaus ir taip pat tolygiai paskirstome, suformuodami trečią sluoksnį.
6. Formą pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 200°C temperatūroje apie 30 – 40 min.
Skanaus!
P.S. Dekoracijai pasirinkau alyvuoges. Prieš dedama pirmąjį faršo sluoksnį, formoje gražiai išdėsčiau alyvuoges ir tik tada pradėjau sluoksniavimą.
Autorius: Ernesta
INGREDIENTAI:
4 česnakų
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (dideli)
1 kilogramas kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
400 gramų pievagrybių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (druska, pipirai, mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Dideliame inde sudedame faršą, įmušame kiaušinius, išspaudžiame česnako skilteles, dedame pagal skonį prieskonius ir viską gerai išmaišome.
2. Susipjaustome kūbeliais pievagrybius ir svogūną, susitarkuojame morką ir viską beriame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, masę pagardiname druska ir pipirais. Viską pakepiname.
3. Imame pailgą kepimo formą ir dugną paklojame maždaug 3 cm storio faršo sluoksniu.
4. Supilame pakepintas daržoves ir tolygiai paskirstome antrą sluoksnį.
5. Likusį faršą dedame ant viršaus ir taip pat tolygiai paskirstome, suformuodami trečią sluoksnį.
6. Formą pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 200°C temperatūroje apie 30 – 40 min.
Skanaus!
P.S. Dekoracijai pasirinkau alyvuoges. Prieš dedama pirmąjį faršo sluoksnį, formoje gražiai išdėsčiau alyvuoges ir tik tada pradėjau sluoksniavimą.