Sausainius sutrinti blenderyje. Sviestą ištirpinti mikrobangų krosnelėje (1 min). Sumaišyti su sausainiais ir sudėti į formą kepiniams, išlyginti. Ant viršaus sudėti supjaustytus abrikosus. Į varškės kremą suberti cukrų su vaniliniu cukrumi. Cukraus dėti pagal skonį, bet varškė turi būti saldoka. Įdėti šiek tiek ištirpinto želatino ir suplakti su mikseriu. Varškės kremą užpilti ant torto viršaus, išlyginti ir padėti į šaldytuvą. Paruošti želė iš pakelių, bet vandens pilti mažiau nei parašyta. Truputį palaikyti želė šaldytuve, kad apstingtų. Užpilti apstingusią želė ant torto viršaus ir padėti į šaldytuvą nakčiai.
Autorius: Audrė
INGREDIENTAI:
80 gramų abrikosų (džiovinti)
šiek tiek cukraus
500 gramų sausainių (trapūs)
600 mililitrų varškės (kremas)
250 gramų sviesto
2 vienetai želės (apelsinų)
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrinti blenderyje. Sviestą ištirpinti mikrobangų krosnelėje (1 min). Sumaišyti su sausainiais ir sudėti į formą kepiniams, išlyginti. Ant viršaus sudėti supjaustytus abrikosus. Į varškės kremą suberti cukrų su vaniliniu cukrumi. Cukraus dėti pagal skonį, bet varškė turi būti saldoka. Įdėti šiek tiek ištirpinto želatino ir suplakti su mikseriu. Varškės kremą užpilti ant torto viršaus, išlyginti ir padėti į šaldytuvą. Paruošti želė iš pakelių, bet vandens pilti mažiau nei parašyta. Truputį palaikyti želė šaldytuve, kad apstingtų. Užpilti apstingusią želė ant torto viršaus ir padėti į šaldytuvą nakčiai.