Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą. 700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų. Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio). Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa. Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę. Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis. Kremu pertepti atvėsusius papločius. Skanaus.
Autorius: Jovydas-Rūta
INGREDIENTAI:
350 gramų cukraus
500 gramų margarino
1 vienetas kiaušinių
820 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
500 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
50 gramų vanilinio cukraus
50 mililitrų sulčių (citrinos, šviežiai spaustos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą. 700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų. Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio). Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa. Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę. Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis. Kremu pertepti atvėsusius papločius. Skanaus.