• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 500 gramų margarino
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 500 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 50 gramų vanilinio cukraus
  • 50 mililitrų sulčių (citrinos, šviežiai spaustos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą.
    700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų.
    Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio).
    Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa.
    Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels.
    Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
    Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis.
    Kremu pertepti atvėsusius papločius.
    Skanaus.

Autorius: Jovydas-Rūta

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 500 gramų margarino
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 500 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 50 gramų vanilinio cukraus
  • 50 mililitrų sulčių (citrinos, šviežiai spaustos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą.
    700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų.
    Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio).
    Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa.
    Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels.
    Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
    Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis.
    Kremu pertepti atvėsusius papločius.
    Skanaus.

Autorius: Jovydas-Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų