Saldus pienas kaitinamas, iki kol sušyla ir tada supilamas surūgęs pienas. Masė kaitinama apie 2-3 valandas, kol išsiskiria vanduo ir matomi varškės gabaliukai. Varškė perkošiama, sudedama į rankšluostuką, palaukiama, kol nuvarva skystis, ir tada paslegiama. Paslėgta varškė paliekama keletui valandų. Kad būtų skaniau, galima sūrį apibarstyti druska. Skanaus.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 litras pieno (3,2 %)
1 litras pieno (raugintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Saldus pienas kaitinamas, iki kol sušyla ir tada supilamas surūgęs pienas. Masė kaitinama apie 2-3 valandas, kol išsiskiria vanduo ir matomi varškės gabaliukai. Varškė perkošiama, sudedama į rankšluostuką, palaukiama, kol nuvarva skystis, ir tada paslegiama. Paslėgta varškė paliekama keletui valandų. Kad būtų skaniau, galima sūrį apibarstyti druska. Skanaus.