Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos. Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai aguonų
10 valgomųjų šaukštų cukraus
100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
650 gramų kvietinių miltų (tešlai)
200 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos. Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus.