• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai aguonų
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
  • 650 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 200 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų.
    Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą.
    Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų.
    Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti.
    Taip daryti 3 kartus.
    Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
    Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
    Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų.
    Skanaus.

Autorius: Raminta

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai aguonų
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
  • 650 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 200 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų.
    Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą.
    Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų.
    Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti.
    Taip daryti 3 kartus.
    Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
    Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
    Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų.
    Skanaus.

Autorius: Raminta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų