REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.
- Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).
- Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.
- Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.
- Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.
REKLAMA