Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla. Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje. Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes. Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti. Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą. Ragaujame atvėsusią. Skanaus.
Autorius: Svieta
INGREDIENTAI:
šiek tiek kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 litras vandens (40 laipsnių temperatūros)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 valgomasis šaukštas mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla. Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje. Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes. Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti. Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą. Ragaujame atvėsusią. Skanaus.