INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- šiek tiek cukraus
- 600 gramų moliūgų
- 6 vienetai obuolių
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 2.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 1.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.
REKLAMA