100 gramų margarino (ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros)
1 stiklinė moliūgų (virtų moliūgų tyrelė)
3 vienetai svogūnų (laiškai)
4 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė yra 250ml)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 stiklinė pieno (nepilna)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai. Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais. Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite. Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val. Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.
Autorius: Beata
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
100 gramų margarino (ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros)
1 stiklinė moliūgų (virtų moliūgų tyrelė)
3 vienetai svogūnų (laiškai)
4 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė yra 250ml)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 stiklinė pieno (nepilna)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai. Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais. Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite. Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val. Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.