• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 1 vienetas moliūgų (iki 5 kg)
  • šiek tiek muskato
  • 100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 400 gramų pieno (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos (jūros)
  • šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis).

    Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

    Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200ml neriebios grietinėlės, 400g. tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.

    Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius...

    Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.

    Skanaus!

Autorius: Kumucia

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 1 vienetas moliūgų (iki 5 kg)
  • šiek tiek muskato
  • 100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 400 gramų pieno (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos (jūros)
  • šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis).

    Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

    Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200ml neriebios grietinėlės, 400g. tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.

    Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius...

    Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.

    Skanaus!

Autorius: Kumucia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų