Nupjauti moliūgo viršūnėlę, nepažeidžiant moliūgo sienelių išskobti minkštimą. Moliūgo sienelių storis turi būti 1-1,5 cm. Moliūgo vidų ištrinti druska, cukrumi ir pipirais. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių ir padėti moliūgą ant grotelių. Kepti 50-60 min. Prižiūrėti, kad moliūgo sienelės neištyžtų. Mėsą supjaustyti gabaliukais, išvolioti prieskoniuose, apkepti aliejuje kartu su moliūgo minkštimu ir smulkintu svogūnu. Išvirti grikius ir sumaišyti su mėsa. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, padėti iškeptą moliūgą. Į jį sudėti grikių košę, įpilti pusę stiklinės verdančio vandens ir sudėti smulkintus česnakus. Uždengti moliūgą nupjauta viršūnėle, aptepti moliūgą aliejumi ir įdėti į orkaitę 1 val.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
3 česnakų
400 gramų grikių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 kilogramai moliūgų
1 vienetas svogūnų
1 arbatinis šaukštelis druskos
500 gramų mesos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nupjauti moliūgo viršūnėlę, nepažeidžiant moliūgo sienelių išskobti minkštimą. Moliūgo sienelių storis turi būti 1-1,5 cm. Moliūgo vidų ištrinti druska, cukrumi ir pipirais. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių ir padėti moliūgą ant grotelių. Kepti 50-60 min. Prižiūrėti, kad moliūgo sienelės neištyžtų. Mėsą supjaustyti gabaliukais, išvolioti prieskoniuose, apkepti aliejuje kartu su moliūgo minkštimu ir smulkintu svogūnu. Išvirti grikius ir sumaišyti su mėsa. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, padėti iškeptą moliūgą. Į jį sudėti grikių košę, įpilti pusę stiklinės verdančio vandens ir sudėti smulkintus česnakus. Uždengti moliūgą nupjauta viršūnėle, aptepti moliūgą aliejumi ir įdėti į orkaitę 1 val.