Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du kartus iškepiau.
REKLAMA
REKLAMA
Redakcijos nuomonė: Dar vienas šaunus receptas iš "Rasos virtuvės užrašų" kulinarinio lobyno. Pažadame, kaip ir gamindami kitus Rasos receptus, taip ir šį, tikrai nenusivilsite. Išbandėme šiuos žagarėlius ir mes patys redakcijoje - visi liko sužavėti, o lėkštė ištuštėjo nespėjus nė mirktelėti. Minkštučiai, gardučiai ir visaip kaip žavintys. Būtinai išsisaugokite šį receptą!
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 mililitrų kefyro
- 150 gramų grietinės
- 800 gramų miltai
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
- Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
- Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Partnerio turinys: Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
REKLAMA