Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į kiaušinius sudėkite varškę, maskarpone sūrį ar grietinėlę, nugesintą sodą, vanilės esencijos arba vanilinio cukraus ir gerai išplakite. Po to berkite miltus ir maišykite. Miltų kiekis gali svyruoti į vieną ar kitą pusę. Tešla turi lengvai maišytis. Persikus supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir supilkite paruoštą tešlą. Paviršių gražiai su šaukštu išlyginkite. Kepiau 180-200 C orkaitėje apie 50 min. Ar pyragas iškepė patikrinkite su mediniu pagaliuku. Įsmeigus į pyragą, pagaliukas turi likti sausas, tada žinosite, kad pyragas tikrai iškepė. Skanaus!
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
180 mililitrų cukraus (1 stiklinė)
2 vienetai persikų
4 lašai vanilės
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
200 gramų varškės
200 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į kiaušinius sudėkite varškę, maskarpone sūrį ar grietinėlę, nugesintą sodą, vanilės esencijos arba vanilinio cukraus ir gerai išplakite. Po to berkite miltus ir maišykite. Miltų kiekis gali svyruoti į vieną ar kitą pusę. Tešla turi lengvai maišytis. Persikus supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir supilkite paruoštą tešlą. Paviršių gražiai su šaukštu išlyginkite. Kepiau 180-200 C orkaitėje apie 50 min. Ar pyragas iškepė patikrinkite su mediniu pagaliuku. Įsmeigus į pyragą, pagaliukas turi likti sausas, tada žinosite, kad pyragas tikrai iškepė. Skanaus!