• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 gramas juodųjų pipirų
  • 30 gramų krakmolo
  • 1 vienetas svogūnų (sutrintas)
  • 300 gramų kiaulės faršo
  • 300 gramų jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų vandens (virintas, atvėsintas)
  • 5 gramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš šio kiekio išeina 8 porcijos.

    Mėsai visus skirtus produktus sumaišykite ir mažu šaukštuku suformuokite rutuliukus.

    Tešlai reikės:
    280 g. miltų;
    2 trynių ir 2 cielų kiaušinių;
    apie 50 g. rapsų aliejaus;
    2 šaukštų vandens;
    20 g. krakmolo;
    5 g. druskos

    Kiaušinius išplakam su aliejum ir druska, supilam vandenį, suberiam krakmolą ir miltus ir išminkom tešlą. Iš tešlos formuojam rutuliukus. Kuo tešla minkštešne, tuo verdant rutuliukai labiau išsipūs.

    Dar reikės daržovių:
    porą sutarkuotų morkų ir sultinio kūbelį

    Į vandenį įdėti sultinį, įberti morkas. Užvirinti. Suberti tešlos ir mėsos rutuliukus ir dar pavirti apie 10 min. jeigu trūksta druskos, pagardinti prieskoniais skirtais sriubai. Tiekti su grietine. Skanaus.

Autorius: sandra

INGREDIENTAI:

  • 1 gramas juodųjų pipirų
  • 30 gramų krakmolo
  • 1 vienetas svogūnų (sutrintas)
  • 300 gramų kiaulės faršo
  • 300 gramų jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų vandens (virintas, atvėsintas)
  • 5 gramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš šio kiekio išeina 8 porcijos.

    Mėsai visus skirtus produktus sumaišykite ir mažu šaukštuku suformuokite rutuliukus.

    Tešlai reikės:
    280 g. miltų;
    2 trynių ir 2 cielų kiaušinių;
    apie 50 g. rapsų aliejaus;
    2 šaukštų vandens;
    20 g. krakmolo;
    5 g. druskos

    Kiaušinius išplakam su aliejum ir druska, supilam vandenį, suberiam krakmolą ir miltus ir išminkom tešlą. Iš tešlos formuojam rutuliukus. Kuo tešla minkštešne, tuo verdant rutuliukai labiau išsipūs.

    Dar reikės daržovių:
    porą sutarkuotų morkų ir sultinio kūbelį

    Į vandenį įdėti sultinį, įberti morkas. Užvirinti. Suberti tešlos ir mėsos rutuliukus ir dar pavirti apie 10 min. jeigu trūksta druskos, pagardinti prieskoniais skirtais sriubai. Tiekti su grietine. Skanaus.

Autorius: sandra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų