Mėsai visus skirtus produktus sumaišykite ir mažu šaukštuku suformuokite rutuliukus.
Tešlai reikės: 280 g. miltų; 2 trynių ir 2 cielų kiaušinių; apie 50 g. rapsų aliejaus; 2 šaukštų vandens; 20 g. krakmolo; 5 g. druskos
Kiaušinius išplakam su aliejum ir druska, supilam vandenį, suberiam krakmolą ir miltus ir išminkom tešlą. Iš tešlos formuojam rutuliukus. Kuo tešla minkštešne, tuo verdant rutuliukai labiau išsipūs.
Dar reikės daržovių: porą sutarkuotų morkų ir sultinio kūbelį
Į vandenį įdėti sultinį, įberti morkas. Užvirinti. Suberti tešlos ir mėsos rutuliukus ir dar pavirti apie 10 min. jeigu trūksta druskos, pagardinti prieskoniais skirtais sriubai. Tiekti su grietine. Skanaus.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
1 gramas juodųjų pipirų
30 gramų krakmolo
1 vienetas svogūnų (sutrintas)
300 gramų kiaulės faršo
300 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
30 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (virintas, atvėsintas)
5 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš šio kiekio išeina 8 porcijos.
Mėsai visus skirtus produktus sumaišykite ir mažu šaukštuku suformuokite rutuliukus.
Tešlai reikės: 280 g. miltų; 2 trynių ir 2 cielų kiaušinių; apie 50 g. rapsų aliejaus; 2 šaukštų vandens; 20 g. krakmolo; 5 g. druskos
Kiaušinius išplakam su aliejum ir druska, supilam vandenį, suberiam krakmolą ir miltus ir išminkom tešlą. Iš tešlos formuojam rutuliukus. Kuo tešla minkštešne, tuo verdant rutuliukai labiau išsipūs.
Dar reikės daržovių: porą sutarkuotų morkų ir sultinio kūbelį
Į vandenį įdėti sultinį, įberti morkas. Užvirinti. Suberti tešlos ir mėsos rutuliukus ir dar pavirti apie 10 min. jeigu trūksta druskos, pagardinti prieskoniais skirtais sriubai. Tiekti su grietine. Skanaus.