Nuplaukite slyvas, pepjaukite jas pusiau, išimkite jų kauliuku ir tuomet supjaustykite slyvas skiltelėmis. Dėkite į dubenį sviestą bei cukrų, išsukite iki purumo, tuomet intensyviai maišant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite su kepimo milteliais ir maltais migdolais sumaišytus miltus ir viską gerai sumaišykite. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, o ant tešlos išdėliokite supjaustytas slyvas. Dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Aura
INGREDIENTAI:
120 gramų migdolų (malti)
600 gramų slyvų
3 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
130 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite slyvas, pepjaukite jas pusiau, išimkite jų kauliuku ir tuomet supjaustykite slyvas skiltelėmis. Dėkite į dubenį sviestą bei cukrų, išsukite iki purumo, tuomet intensyviai maišant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite su kepimo milteliais ir maltais migdolais sumaišytus miltus ir viską gerai sumaišykite. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, o ant tešlos išdėliokite supjaustytas slyvas. Dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.