• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 150 gramų migdolų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (esencija)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų pieniško šokolado (glajus)
  • 150 gramų sviesto
  • 2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Pirmiausia pasirūpinti, kad įkaistų orkaite 180 laipsnių, kol tešla bus paruošta. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.

    2. Baltymus išplakti iki standžių putų,tada išsukti trynius su cukrumi ir migdolų.

    3. Ištirpdyti sviestą ir supilti jį ant trynių masės ir išmaišyti.

    4. Kol masė karšta sudėti miltus maišytus su kepimo milteliais.

    5. I gautą tirštoką masę supilti išplaktus baltymus ir švelniai išmaišyti.

    6. Nuplauti migdolus, išvolioti miltuose ir sumetus į tešlą išmaišyti.(Išvolioti miltuose jie pasiskirstys tolygiai ir nenuskęs) tešlą supilti į keksui skirtą indą išteptu sviestu ir įdėti į įkaitusią orkaitę. Kepti 20-25min 180 laipsnių temperatūroje.

    7. Iškeptą atvėsintą keksą išimti iš indo ir aplietu šokolado glajumi (pirktiniu) bei papuošti migdolais. Atvėsinkite. Skanaus!!!

Autorius: Deimantė

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 150 gramų migdolų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (esencija)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų pieniško šokolado (glajus)
  • 150 gramų sviesto
  • 2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Pirmiausia pasirūpinti, kad įkaistų orkaite 180 laipsnių, kol tešla bus paruošta. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.

    2. Baltymus išplakti iki standžių putų,tada išsukti trynius su cukrumi ir migdolų.

    3. Ištirpdyti sviestą ir supilti jį ant trynių masės ir išmaišyti.

    4. Kol masė karšta sudėti miltus maišytus su kepimo milteliais.

    5. I gautą tirštoką masę supilti išplaktus baltymus ir švelniai išmaišyti.

    6. Nuplauti migdolus, išvolioti miltuose ir sumetus į tešlą išmaišyti.(Išvolioti miltuose jie pasiskirstys tolygiai ir nenuskęs) tešlą supilti į keksui skirtą indą išteptu sviestu ir įdėti į įkaitusią orkaitę. Kepti 20-25min 180 laipsnių temperatūroje.

    7. Iškeptą atvėsintą keksą išimti iš indo ir aplietu šokolado glajumi (pirktiniu) bei papuošti migdolais. Atvėsinkite. Skanaus!!!

Autorius: Deimantė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų