Į dubenį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai viską išmaišykite iki vienalytės masės. Suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite maltus migdolus. Į plakinio dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą 20 - 25 minutėms.
Pirštų galiukus sušlapinkite vandeniu ir iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių palikite 5 cm atstumą.
Kepkite 170 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus.
Autorius: As
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
100 gramų cukraus
140 gramų migdolų (malti)
1 vienetas kiaušinių
47 gramai kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai viską išmaišykite iki vienalytės masės. Suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite maltus migdolus. Į plakinio dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą 20 - 25 minutėms.
Pirštų galiukus sušlapinkite vandeniu ir iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių palikite 5 cm atstumą.
Kepkite 170 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.