Dubenėlyje sukapokite gabalėliais sviestą, suberkite cukrų ir mišinį sumaigykite rankomis (prieš tai patariama jas nusiplauti). Supilkite maltus (arba kapotus) migdolus, kiaušinius, po truputį ir miltus. Minkykite, kol iš tešlos susiformuos gniužulas. 1 valandai palikite tešlą šaldytuve. Po 1 valandos ant stalo pažerkite truputį miltų ir iškočiokite tešlą. Su formele išspauskite širdeles ir išdėliokite ant sviestu išteptos skardos. Kepkite apie 15 min. 185 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptus sausainius galite aptepti mėgstamu glaistu ir apibarstyti pabarstukais. Skanaus.
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus pudros
150 gramų migdolų (malti, arba sukapoti)
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (minkštas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenėlyje sukapokite gabalėliais sviestą, suberkite cukrų ir mišinį sumaigykite rankomis (prieš tai patariama jas nusiplauti). Supilkite maltus (arba kapotus) migdolus, kiaušinius, po truputį ir miltus. Minkykite, kol iš tešlos susiformuos gniužulas. 1 valandai palikite tešlą šaldytuve. Po 1 valandos ant stalo pažerkite truputį miltų ir iškočiokite tešlą. Su formele išspauskite širdeles ir išdėliokite ant sviestu išteptos skardos. Kepkite apie 15 min. 185 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptus sausainius galite aptepti mėgstamu glaistu ir apibarstyti pabarstukais. Skanaus.