Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele, druska. Suberti persijotus miltus. Taip pat įpilti degtinės. Gerai minkyti tešlą. Galiausiai supilti tirpintą sviestą. Išminkyti ir palikti kilti 10 - 15 minučių.
Tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir supjaustyti į gabaliukus. Apibarstyti miltai ir padėti kilti 1 - 1,5 valandos.
Virti dideliame kiekyje aliejaus iki rudos auksinės spalvos ir nusausinti vienkartiniu rankšluostėliu.
Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus
Autorius: Katerina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 kilogramas kvietinių miltų
0.5 litro pieno
šiek tiek degtinės
šiek tiek druskos
10 gramų sviesto
10 gramų mielių (šviežios)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele, druska. Suberti persijotus miltus. Taip pat įpilti degtinės. Gerai minkyti tešlą. Galiausiai supilti tirpintą sviestą. Išminkyti ir palikti kilti 10 - 15 minučių.
Tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir supjaustyti į gabaliukus. Apibarstyti miltai ir padėti kilti 1 - 1,5 valandos.
Virti dideliame kiekyje aliejaus iki rudos auksinės spalvos ir nusausinti vienkartiniu rankšluostėliu.