Kiaušinį išplakame su jogurtu ir druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į jogurto ir kiaušinio plakinį. Gerai išminkytą tešlą paliekame inde, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 valandai šiltoje vietoje. Faršą išmaišome su druska ir pipirais. Tešlą iškočiojame iki ilgo lapo ir ištepame jį faršu. Susukame ritinį ir supjaustome 2-3 cm griežinėliais. Į duodą įpilame šiek tiek aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną. Pakepiname apie 2-3 minutes. Sudedame kubeliais supjaustytas bulves, prieskonių (pagal skonį), užpilame viską vandeniu (tiek, kad apsemtų bulves). Kai užverda, ugnį sumažiname ir sudedame mėsos griežinėlius ant bulvių. Verdame apie 40-50 minučių.
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
600 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių (tešlai)
250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
100 mililitrų jogurto (be priedų, tešlai)
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
šiek tiek aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išplakame su jogurtu ir druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į jogurto ir kiaušinio plakinį. Gerai išminkytą tešlą paliekame inde, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 valandai šiltoje vietoje. Faršą išmaišome su druska ir pipirais. Tešlą iškočiojame iki ilgo lapo ir ištepame jį faršu. Susukame ritinį ir supjaustome 2-3 cm griežinėliais. Į duodą įpilame šiek tiek aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną. Pakepiname apie 2-3 minutes. Sudedame kubeliais supjaustytas bulves, prieskonių (pagal skonį), užpilame viską vandeniu (tiek, kad apsemtų bulves). Kai užverda, ugnį sumažiname ir sudedame mėsos griežinėlius ant bulvių. Verdame apie 40-50 minučių.