Morkas sutarkuoti smulkia tarka, svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti svieste, tada viską sudėti į mėsą ir visus kitus likusius produktus, išskyrus 1 kiaušinį. Mėsą reikia labai gerai išminkyti. Kuo daugiau minkysite, tuo bus skanesnė mėsa. Tada paimti skardą ją iškloti kepimo popieriumi ir įpilti aliejaus. Dėti ant skardos mėsą ir iš jos formuoti ežiuką (nosytę ir akis darau iš alyvuogių). Kai suformuojamas ežiukas, tada jį visą aptepti 1 išplaktu kiaušiniu. Kepti apie 1-1,5 val. 185 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos. Kai iškepa, išimti iš skardos ir palaukti, kol atvės. Tada jį perpjauti skersai ir supjaustyti riekelėmis. Jeigu peilis geras, tai net nesimato, kad supjaustytas. Tada susmaigstyti dantų krapštukus ir papuošti. Skanaus!
Autorius: Jolita
INGREDIENTAI:
šiek tiek alyvuogių
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
300 gramų kiaulienos
300 gramų jautienos
300 gramų kalakutienos (filė)
3 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (maltos mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti smulkia tarka, svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti svieste, tada viską sudėti į mėsą ir visus kitus likusius produktus, išskyrus 1 kiaušinį. Mėsą reikia labai gerai išminkyti. Kuo daugiau minkysite, tuo bus skanesnė mėsa. Tada paimti skardą ją iškloti kepimo popieriumi ir įpilti aliejaus. Dėti ant skardos mėsą ir iš jos formuoti ežiuką (nosytę ir akis darau iš alyvuogių). Kai suformuojamas ežiukas, tada jį visą aptepti 1 išplaktu kiaušiniu. Kepti apie 1-1,5 val. 185 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos. Kai iškepa, išimti iš skardos ir palaukti, kol atvės. Tada jį perpjauti skersai ir supjaustyti riekelėmis. Jeigu peilis geras, tai net nesimato, kad supjaustytas. Tada susmaigstyti dantų krapštukus ir papuošti. Skanaus!