• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų mesos (maltai )
  • 300 gramų makaronų
  • 250 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 vienetas baklažanų
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 žiupsnelis prieskonių (makaronams)
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • šiek tiek bazilikų
  • Kepimui:
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų mesos (maltai )
  • 300 gramų makaronų
  • 250 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 vienetas baklažanų
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 žiupsnelis prieskonių (makaronams)
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • šiek tiek bazilikų
  • Kepimui:
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti faršą (tinka bet koks, kokį jūs mėgstate - aš naudoju jautienos faršą) ir kepti ant vidutinės liepsnos. Suberti druską ir pipirus, įspausti skiltelę česnako.
  2. Užkaisti virti mėgstamus makaronus. Aš paprastai naudoju Tagliatelle.
  3. Kol makaronai verda, nulupti baklažanus, supjaustyti pailgais gabalais, pabarstyti druska ir palikti 15 - ai min. (kad ištrauktų kartumą). Po to druską nuplauti, o baklažanus pasmulkinti iki kubelių dydžio. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti taip pat kubeliais. Ir baklažaną ir papriką kartu apkepti keptuvėje ant aliejaus (kepant nepamiršti šiek tiek druskos ir pipiriukų).
  4. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formos dugną sudėti puse virtų makaronų, ant jų supilti keptas daržoves (papriką ir baklažaną) ir sudėti visą keptą faršą. Į atskirą mažą indelį sumušti 2 kiaušinius, įdėti kupiną šaukštelį miltų, gerai išplakti ir palaistyti tolygiai virš faršo. Toliau sudėti likusius makaronus ir pabarstyti juos makaronų prieskoniais.
  5. Sutarkuoti fermentinį sūrį ir suberti jį ant apkepo. Pabaigai labai tiks pomidoras, ne tik dėl grožio, bet ir dėl skonio - reikia supjaustyti jį skiltelėmis ir sudėti ant apkepo viršaus. Papuošti šviežiais ir džiovintais bazilikais. Kepti +200°C temperatūroje 30 min. Skanaus!
    Pastebėjimas! Gaminau tokį apkepą dar ir su morkomis, ir su brokoliais... Kuo didesnė daržovių įvairovė, tuo skanesnis apkepas:)

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų